ImageA ImageA

NEWS

Geslaagde cross-over bijeenkomst High Tech & Digitale Transformatie

Geslaagde cross-over bijeenkomst High Tech & Digitale Transformatie

Auteur: Kim van Luijk/donderdag 1 maart 2018/Categorieën: Coaching, News

Rate dit item:
Geen rating

De agri –horti-food keten ontwikkelt zich in snel tempo op het gebied van robotisering en digitalisering. Veel inzet vindt plaats op de ontwikkeling van precision -agriculture en -horticulture. Versterking is nodig op het gebied van Big Data: aansluiting van de agri-horti-food keten op de technologische revolutie “Internet of Things”.

Daarom organiseerde Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen –in samenwerking met Fresh Informationmanagement Center- een speciale cross-over bijeenkomst op woensdag 21 februari j.l in het HortiVERSum. In deze netwerkbijeenkomst kwamen ruim 35 stakeholders bij elkaar om stippen op de horizon te benoemen en mogelijkheden tot samenwerking te verkennen. Ook werd er onderzocht welke gezamenlijk researchprogramma’s in HighTech, Tuinbouw en AgriFood tot een versnelling kunnen leiden.

De meeting werd geopend door Wijnie van Eck (TKI Tuinbouw) en Harrij Schmeitz (Fresh Informationmanagement Center). Daarna werden in maar liefst 12 korte pitches verschillende onderzoeksprogramma’s en andere ontwikkelingen gepresenteerd. Daarna gingen de deelnemers zelf aan de slag in een brainstorm. Hier bogen zij zich over de vragen: wat houdt vooruitgang tegen? En hoe kunnen we innovatie juist versnellen? De resultaten hiervan zijn door de organisatie verzameld en worden met de deelnemers gecommuniceerd om onderlinge samenwerking te stimuleren en versnelling te faciliteren.

Bijeenkomst gemist? Bekijk hier alle presentaties.

Print

Aantal views (661)/Reacties (0)

Please login or register to post comments.

Fresh ICT Innovations

Ontwikkeling in AGF & ICT die we voor u selecteerden uit de pers:

Het Nieuwe Samenwerken  Telen & Trends, 6-2017 
   
 BIG data  AGF Primeur, 5 - 2014