ImageA ImageA

NEWS

<ENTER>visie voor succesvolle ERP implementatie Fruitmasters

Auteur: Host Account Idas/dinsdag 11 februari 2014/Categorieën: Trust, News

Rate dit item:
Geen rating
Informatiemanagement & ICT in de AGF-onderneming is een proces met grote effecten op de onderneming. Keuzes worden gemaakt voor de langere termijn en zijn vaak zeer kostbaar. Dat geldt zeker bij de invoering van een Enterprise Resource Planning (ERP) – systeem. Elk deel van de organisatie wordt tot in detail geraakt gedurende een twee jaar lang intensief samenspel tussen leverancier en opdrachtgever, de AGF-onderneming.
  

Intervisie en kwaliteitsmanagement vanaf de start door een third party zijn in de visie van het Fresh Informationmanagement Center essentieel voor een succesvolle implementatie van grote informatiesystemen (bijv. ERP of CRM) in AGF-ondernemingen. In <ENTER>visie wordt een intervisie aanpak gecombineerd met het uitvoeren van audits en out-of-the-box inbreng van markt-, proces- en sector- en ICT-kennis.

<ENTER>visie bij Koninklijke Fruitmasters

Begin 2014 is bij Koninklijke Fruitmasters het project gestart voor een invoering van een nieuw ERP voor de gehele organisatie. Van veiling tot fustloods, van verpakken tot koelen, van eigen telersinformatie tot import, van logistiek tot financiën. Voor de eerste fase van het project, de analyse fase, waarin de definitie van het project wordt bepaald is het Fresh Informationmanagement Center gestart met de begeleiding van deze fase middels een <ENTER>visie opdracht.

René Floor , projectleider EPR Fruitmasters: “We vinden het als projectteam belangrijk gedurende de analyse fase te kunnen spiegelen aan elkaar, Fruitmasters met de Microsoft-AX leverancier EDAN, met een onafhankelijke derde. Dit spiegelen moet leiden tot juiste keuzes voor een efficiënt bedrijfsproces, werkbare functionaliteiten, toekomstgericht gegevensmodel met juiste standaardisatie en gedragen door gebruikers. Ook is voor vernieuwing een stuk out-of-the-box denken met kennis van keten en bedrijfsproces noodzakelijk. Dit naast een stuk intervisie en kwaliteitsmanagement bij een hectisch project als ERP. Immers, voorkomen is beter dan genezen want de winkel is gewoon open.”.

Meer informatie over <ENTER>visie in uw onderneming of andere mogelijkheden het kennisniveau in uw bedrijf direct te versterken: Harrij Schmeitz, schmeitz@ficenter.nl

Thought leadership & Innovation Management in Fresh Information Technology

Print

Aantal views (2093)/Reacties (0)

Please login or register to post comments.

Fresh ICT Innovations

Ontwikkeling in AGF & ICT die we voor u selecteerden uit de pers:

Het Nieuwe Samenwerken  Telen & Trends, 6-2017 
   
 BIG data  AGF Primeur, 5 - 2014