ImageA ImageA

NEWS

IFPS Lanceert Mobiele App voor PLU’s

IFPS Lanceert Mobiele App voor PLU’s

Auteur: Kim van Luijk/donderdag 9 februari 2017/Categorieën: News

Rate dit item:
Geen rating

Zoetermeer, 09 Feb 2017 – De International Federation for Produce Standards (IFPS) heeft een gebruiksvriendelijke app gelanceerd om gebruikers vanuit de gehele keten te helpen met het opzoeken van de meer dan 1400 Price Look Up codes (PLU’s) die nu wereldwijd in gebruik zijn. De app wordt gelanceerd in een tijd waarin de vraag naar vrijwillige codes, die in de retail gebruikt worden voor prijsidentificatie van AGF-producten die per stuk verpakt worden, stijgt in zowel Noord Amerika, Europa en Zuid-Amerika alsmede Australië, Nieuw Zeeland en meer recentelijk ook Mexico.

Het vrijwillige PLU-systeem wordt al sinds 1990 gebruikt in de AGF-sector voor prijsstelling, voorraadbeheer en verkoopgegevens.

 “Ons doel is om het gebruik van dit gestandaardiseerde productidentificatiesysteem en de bijbehorende voordelen voor bedrijven te vergroten door het PLU-systeem toegankelijker te maken”, aldus Ed Treacy, voorzitter van het IFPS bestuur en VP Supply Chain Efficiency bij de Produce Marketing Association. “Deze applicatie maakt het voor iedereen net even iets gemakkelijker om nummers op te zoeken en het vernieuwde zoeksysteem van de website speelt in op snelgroeiende toepassing van PLU’s in Spaanstalige landen, zoals in Mexico.”

Om vervoerders van AGF-producten tegemoet te komen, die steeds vaker gevraagd worden om hun data te synchroniseren,  heeft zowel de mobiele app als de vernieuwde zoekmachine op de website een link met de GS1 Global Classifcation Code (GPC-code). De GPC heeft onlangs een update gekregen voor groenten en fruit. De app bevat nu een overzicht van welke PLU’s bij welke GPC’s horen, speciaal voor bedrijven die PLU’s en het GS1 Global Data Synchronization Network (GDSN) gebruiken.

De gratis app kan worden gedownload in de Google Play Store en Apple Store. Zoek in de Apple Store naar “Fresh PLU” en in de Google Play Store naar “FreshPLU”. Kijk voor meer informatie over het gebruik van PLU codes op www.ifpsglobal.com/PLU of stuur een mail naar plu@ifpsglobal.com.

Over de International Federation for Produce Standards (IFPS):

IFPS is een samenwerkingsverband tussen AGF-verenigingen van over de hele wereld. Het lange-termijn doel van IFPS is om de efficiëntie in de AGF-keten te verhogen door middel van het ontwikkelen, implementeren en managen van geharmoniseerde internationale standaarden zoals de Price Look Up (PLU) nummers voor bulk -en losse producten. 

Print

Aantal views (2475)/Reacties (0)

Please login or register to post comments.

Fresh ICT Innovations

Ontwikkeling in AGF & ICT die we voor u selecteerden uit de pers:

Het Nieuwe Samenwerken  Telen & Trends, 6-2017 
   
 BIG data  AGF Primeur, 5 - 2014