ImageA ImageA

ImageA ImageA

BLOG

Hoe vernieuwend is AGF?

Hoe vernieuwend is AGF?

Een vraag.. of niet?

De ontwikkelingen van disruptive technologies, oftewel technologie die het spel doet veranderen, is zonder meer een feit. Zoals Moore’s Law in feite al aangeeft is de versnelling er en zal deze komende maanden volle bak vooruit gaan. We zijn het exponentie punt is de curve gepasseerd. Dat zien we in alle ontwikkelingen om ons heen. Is WIFI in een verpakkingsmachine een gekke gedachten? Is sturen met je iphone van je kas er een? Is een heftruck van google zonder heftruck chauffeur gek? Nee, hoor. Er staat van alles te gebeuren. En zoals we in veel plekken zien ; het is game changing.
dinsdag 3 februari 2015/Auteur: Harrij Schmeitz/Aantal views (2586)/Reacties (0)/ Item rating: Geen rating
Categorieën: Blog
Tags:
FRUITS & VEGETABLES is the WORLD

FRUITS & VEGETABLES is the WORLD

Due to the upcoming 1st EU FRESH INFO Forum & Roundtable this BLOGG in English. 

When you start working just after the summer to organise an interesting forum and roundtables on the state-of-the-art on information management in Fresh produce you have no idea that 40 speakers from companies and organisations of 4 different continents will be the result. Maybe it’s 5 continents because of the fact Silicon Valley is in the ICT- world a continent themselves.

maandag 10 november 2014/Auteur: Host Account Idas/Aantal views (2518)/Reacties (0)/ Item rating: Geen rating
Categorieën: Blog
Tags:
Garbage in, garbage out?

Garbage in, garbage out?

U kent het wel, uw customer journey door de grootgrutter. Eerst al dat mooie, verse, groenten en fruit inladen in het karretje. Dan de hele rit tussen de rekken , herstapelend, zorgen dat er niks aan dat fruit komt door vallende blikjes of rondvliegende flessen.....


Hoe gaat het dan in een on-line store waar een orderpicker uw spullen bij elkaar raapt, deze vervolgens in een krat "legt" en zo onderweg gaat naar uw voordeur, al dan niet met gekoelde brievenbus. Rollen de aardbeien uit het bakje, beschadigen we de mooie 50tigers aan een scherp blikje... Geen idee.

maandag 11 augustus 2014/Auteur: Host Account Idas/Aantal views (2195)/Reacties (0)/ Item rating: Geen rating
Categorieën: Blog
Tags:
HORTICULTURE 4.0 ?

HORTICULTURE 4.0 ?

In de wereld van de maakindustrie, inclusief de Food, is er veel aandacht voor de zogenaamde vierde industriële revolutie. Door nieuwe productietechnologieën en de verdere integratie van ict in het hele proces van ontwerpen, fabriceren en distribueren, verandert de industrie radicaal. Nadat de  Duitse maakindustrie het thema heeft geïnitieerd is nu ook de Nederlandse industrie hier mee aan de slag.
donderdag 22 mei 2014/Auteur: Host Account Idas/Aantal views (2462)/Reacties (0)/ Item rating: Geen rating
Categorieën: Blog
Tags:
Nieuwe technology laat ook mij weer verbazen….

Nieuwe technology laat ook mij weer verbazen….

Al langer kijk ik naar de ontwikkelingen die nieuwe technology door maakt. Tijdens het Frug I Com congres heb ik al een Fresh Glass presentatie gegeven met mijn visie op een nieuwe doorbraak door nieuwe informatietechnology ; de Google Glass. Gisteren in de pers kopt de Telegraaf dat de bril ook sterkte te verkrijgen is met keuze uit een echte Titanium Collectie.

Graag neem ik u dan nog eens mee in mijn BLOG naar mijn visie op de toepassingsmogelijkheden van deze technology in AGF. Illustratief hiervoor zijn mijn voor Frug I Com ontwikkelde scenarios voor toepassing in Groenten en Fruit.

donderdag 30 januari 2014/Auteur: Host Account Idas/Aantal views (5501)/Reacties (0)/ Item rating: 43.333.0
Categorieën: Blog
Tags:
RSS

Fresh ICT Innovations

Ontwikkeling in AGF & ICT die we voor u selecteerden uit de pers:

 

- Het Nieuwe Samenwerken
Telen & Trends, 6-2017


AGF Primeur, 5 - 2014

- Veggipedia scoort met objectiviteit en veelzijdigheid
Chain Magazine, nr 02, maart 2014

Individueel traceerbare meloenen
AGF.nl

- GS1 Food Glass
GS1 Nederland